ΔΝΤ Κρίση 2015 ΕΠΙΠΛΑ Περαιτέρω βοήθεια θα χρειαστούν οι ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης

ΕΠΙΠΛΑ Η οικονομία στην ευρωζώνη μπορεί να έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ με βραδύ ρυθμό, ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ αλλά εξακολουθεί να υφίστανται σημαντικές πιθανότητες……

Περαιτέρω βοήθεια θα χρειαστούν οι ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης ΕΠΙΠΛΑ Νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα «βλέπουν» 60 οικονομολόγοι

Η οικονομία στην ευρωζώνη μπορεί να έχει αρχίσει να ανακάμπ ΤΕΙ σταδιακά, με βραδύ ρυθμό, αλλά εξακολουθεί να υφίστανται σημαντικές πιθανότητες τα πιο ευάλωτα κράτη-μέλη της να χρειαστούν επιπρόσθετη στήριξη το προσεχές έτος για να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα, κατά μια δημοσκόπηση του Reuters σε δείγμα 60 οικονομολόγων.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης η εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει και τα δύο σημαντικά της επιτόκια —αναχρηματοδότησης και τοποθετήσεων— αμετάβλητα έως τουλάχιστον το 2015. Η εκτίμηση αυτή είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενες παρόμοιες έρευνες.

Ωθούμενη από την <a href="http:// ΓερμανίαΓερμανίας, η ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση, αλλά πολλές από τις μείζονες οικονομίες σε αυτήν, ιδίως στη νότια ευρώπη, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ συνεχίζουν να πλήττονται από ύφεση.

Οι οικονομολόγοι οι οποίοι ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας έκριναν ότι υπάρχουν πιθανότητες 75% τουλάχιστον η μία από τις τέσσερις χώρες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πρόγραμμα στήριξης από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ή μόνον από την ΕΕ να χρειαστούν περαιτέρω εξωτερικό δανεισμό.

Σχεδόν ομόφωνα, οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο περί πιθανότητας να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, ΕΠΙΠΛΑ κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού στο ενδεχόμενο αυτό έχουν αναφερθεί επανειλημμένα κυβερνητικά στελέχη τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο.

Όμως οι 22 οικονομολόγοι έκριναν ότι και η Πορτογαλία πιθανόν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, ενώ αρκετά λιγότεροι προέβλεψαν το ίδιο για την Κύπρο και την Ιρλανδία. Αρκετοί από τους οικονομολόγους επισήμαναν ότι τα πρόσθετα πακέτα στήριξης πιθανόν θα είναι μικρά και συμπληρωματικά και δεν θα συμπεριλαμβάνουν δάνεια ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Έλβιν ντε Χροτ, οικονομολόγος της Rabobank, επισήμανε ότι ορισμένες χώρες ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετη στήριξη ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να προκαλείται πανικός. «Γενικά υπήρξε πρόοδος στην προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές στις χώρες της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις χώρες εκείνες που έτυχαν της πιο στενής επιτήρησης της τρόικας, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», είπε ο οικονομολόγος αυτός.

«Πάντως, ορισμένες από τις χώρες αυτές επλήγησαν τόσο σκληρά από τις συνέπειες της λιτότητας που είναι πολύ δύσκολο οι οικονομίες τους να ανακάμψουν», ΕΠΙΠΛΟ πρόσθεσε ο Ντε Χροτ, αναφερόμενος ειδικά στην Πορτογαλία.

Οι οικονομολόγοι στάθμισαν στο 35% την πιθανότητα κάποια χώρα της ευρωζώνης να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ το πρόγραμμα Άμεσων Νομισματικών Συναλλαγών (OMT) της ΕΚΤ, ΕΠΙΠΛΑ το οποίο προβλέπει την εξαγορά ομολόγων χωρίς περιορισμούς.

Πριν από έξι μήνες, οι οικονομολόγοι εμφανίζονταν διχασμένοι για το εάν και κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό επρόκειτο να ενεργοποιηθεί εντός του 2013. Κάποιοι οικονομολόγοι είπαν και σε αυτή την έρευνα ότι το OMT μπορεί να ενεργοποιηθεί, αλλά όχι απαραιτήτως ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης.

«Αναμένουμε ότι οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το OMT στο τέλος του προγράμματός τους, για να ανακτήσουν πλήρη πρόσβαση στις (διεθνείς) αγορές (δανεισμού). Η υπόθεση εργασίας που κάνουμε είναι ότι το OMT δεν θα χρησιμοποιηθεί ‘αμυντικά’», ανέφερε ο Φίλιπ Σο, οικονομολόγος της Investec.

Οι οικονομολόγοι εκτίμησαν ομόφωνα ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημείωσαν θα παρακολουθήσουν προσεκτικά τις δηλώσεις του προέδρου της Μάριο Ντράγκι την προσεχή Πέμπτη, αφού πρόκειται να αναφερθεί στην νομισματική της πολιτική για το προσεχές διάστημα, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ κατά τη νέα πρακτική του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ευρώπης.

ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Βίντεο: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΕΠΙΠΛΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/575792/peraitero-voitheia-tha-hreiastoun-oi-eualotes-hores-tis-eurozonis/
ΕΠΙΠΛΑ…

Leave a Reply