Διαδίκτυο Σνόουντεν Σνόουντεν ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ – Διεθνή – Πυρ και μανία Google-Yahoo για τις υποκλοπές

δάπεδο γρανίτη, http://lithorama.com.gr/Index.asp?Code=000384.%CE%94%CE%91-11.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Πυρ και μανία Google-Yahoo για τις υποκλοπές ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Με οργή αντέδρασαν δύο από τους τεχνολογικούς «γίγαντες» του κόσμου, η Google και η Yahoo, στις πληροφορίες ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) υποκλέπ ΤΕΙ τους βασικούς πυλώνες επικοινωνίας που μεταφέρουν τις πληροφορίες των χρηστών των δύο εταιρειών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, πλακακια θεσσαλονικη τιμες έγγραφα του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν και συνεντεύξεις με αξιωματούχους έδειξαν ότι η NSA μπορούσε να παίρνει αυτές τις πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών «όποτε ήθελε».

Τα ίδια έγγραφα αναφέρουν ότι η NSA σε συνεργασία με την βρετανική υπηρεσία GCHQ μπορούσε να αντιγράφει τεράστιο όγκο δεδομένων μέσων των οπτικών ινών που μετέφεραν τις πληροφορίες αυτές μεταξύ των κέντρο πληροφοριών της Google και της Yahoo σε ολόκληρο τον κόσμο στα κεντρικά γραφεία των δύο εταιρειών στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Google, Ντέιβιντ Ντράμοντ είπε ότι η εταιρεία του είναι «εξοργισμένη» με τις τελευταίες αποκαλύψεις. «Εδώ και καιρό μας απασχολούσε η πιθανότητα αυτού του είδους της παρακολούθησης, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την κρυπτογράφηση σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google και σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις» υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ και συνέχισε: «δεν παρέχουμε σε καμία κυβέρνηση, ούτε στην αμερικανική κυβέρνηση, πρόσβαση στα συστήματα μας. Είμαστε εξοργισμένοι στα μήκη στα οποία η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει φτάσει για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά δίκτυα οπτικών ινών μας και υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα μεταρρύθμιση».

Στο ίδιο μήκος κύματος αντέδρασε και η Yahoo. «Έχουμε αυστηρούς ελέγχους για την προστασία της Ασφάλειας των κέντρων δεδομένων μας και δεν έχουμε δώσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένα μας στην NSA ή σε οποιαδήποτε άλλη κρατική υπηρεσία» ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρεία.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο οι υποψίες για τις υποκλοπές έπεσαν στην εταίρεια που παρέχει τα καλώδια των οπτικών ινών στις δύο εταιρείες, με το όνομα Level 3. η εταιρεία δηλώνει ότι συμμορφώνεται με το νομικό πλαίσιο κάθε χώρας στην οποία λειτουργεί αλλά δεν αρνείται ότι παρείχε βοήθεια. «Γενικά οι κυβερνήσεις που ζητούν βοήθεια για την επιβολή του νόμου ή για έρευνας Ασφάλειας απαγορεύσουν την αποκάλυψη της βοήθειας που παράσχουμε» ανέφερε ανακοίνωση της Level 3.

Όπως ανέφερε η Washington Post, η NSA υπέκλεπτε τα στοιχεία των χρηστών εκτός αμερικανικού εδάφους με αποτέλεσμα να παρακάμπ ΤΕΙ τους αμερικανικούς νόμους που απαγορεύουν την πρόσβαση στις πληροφορίες ανθρώπων που κατοικούν στις ΗΠΑ. Αντίθετα οι συγκεκριμένες υποκλοπές έχουν ως κάλυψη την εκτελεστική εντολή που έχει υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα με την οποία οι υπηρεσίες μπορούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες στα πλαίσια επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Η ιστορία αναμένεται να φέρει ακόμη μεγαλύτερη θύελλα στις ήδη ταραγμένες σχέσεις της Ουάσινγκτον με τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ. Οι τεχνολογικοί γίγαντες είναι έξαλλοι με την αμερικανική κυβέρνηση για την ζημία που υφίσταται η φήμη των εταιρειών τους μετά τις αποκαλύψεις από τον Έντουαρτντ Σνόουντεν για τις αμερικανικές υποκλοπές. Μάλιστα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο συνιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζούκερμπέργκ είπε σε ένα τεχνολογικό συνέδριο ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κακή δουλειά στο θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών στο διαδίκτυο. «Πραγματικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα» είπε ο συνιδριτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, πετρα δαπεδου αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, πατωματα τιμες ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, Σκεπή ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, φυσική πέτρα αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, πλάκες φωτιά είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, πλακακια εξωτερικου χωρου στοκ περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, πλακα πεζοδρομιου τιμη και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272697&catID=4

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply