Διαδίκτυο Πολυτεχνείο Παιδεία Η ΑΘΗΝΑ Στα χέρια των πρυτάνεων η επόμενη κίνηση για τα πανεπιστήμια

Η ΑΘΗΝΑ Την Τρίτη έκτακτη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ Σύνοδος πρυτάνεων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ – Αναμένονται ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ οι λίστες με ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ τη διαθεσιμότητα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ από το ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΣΕΠ…”

Στα χέρια των πρυτάνεων η επόμενη κίνηση για τα πανεπιστήμια Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ

Την Τρίτη έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων – Αναμένονται οι λίστες με τη διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠΗ επόμενη κίνηση για τα πανεπιστήμια βρίσκεται στα χέρια των πρυτάνεων, οι οποίοι, με βάση το νόμο, πρέπει να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, προκειμένου να κριθεί αν η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων είναι παράνομη και καταχρηστική.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είπε στους πρυτάνεις του ΕΜΠ και του πανεπιστημίου Αθηνών, Σίμο Σιμόπουλο και Θεοδόση Πελεγρίνη, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Στην ουσία, το ζήτημα τώρα είναι στα χέρια των πρυτάνεων που προΐστανται των ιδρυμάτων και έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους, επιβλέπουν την τήρηση των νόμων, του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού και μεριμνούν για τη συνεργασία των οργάνων του ιδρύματος, των διδασκόντων και των φοιτητών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για «μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων που συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά», μιλώντας σε συναντήσεις που είχε με τους δύο πρυτάνεις.

«Για το σκοπό αυτό ζήτησα από τις Πρυτανικές Αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους, να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος, για να ανοίξουν τα Ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο» συμπλήρωσε.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ οι λίστες με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Η απεργία

Νέα πενθήμερη απεργία πάντως αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές.

Οι Ενώσεις των διοικητικών θα συνεδριάσουν εκ νέου από Δευτέρα, καθώς αναμένεται να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της ΚΥΑ για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 22.000 υπογραφές στη σχετική σελίδα στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι, με βάση νόμο, κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο 13 πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.

Πάντως, το θέμα της αργίας των διοικητικών υπαλλήλων που δεν απογράφησαν προχωρά κανονικά

 

Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Συμβούλιο Ιδρύματος καλεί τον κ. Πρύτανη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες του Ιδρύματος. Εάν αυτό δεν συμβεί, το εξάμηνο θα χαθεί με καταστρεπτικές συνέπειες για τους φοιτητές/φοιτήτριες του Ιδρύματος και τις οικογένειές τους. Στην περίπτωση αυτή η ευθύνη του κ. Πρυτάνεως θα είναι τεράστια».

Ταυτόχρονα σε αρκετά τμήματα (Ιατρική, Φαρμακευτική, Βιολογικό, ΤΕΦΑΑ) γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία την ερχόμενη εβδομάδα παρά την απόφαση των απεργών για γενικό/καθολικό κλείσιμο όλων των κτιρίων του ΕΚΠΑ.

Η ΑΘΗΝΑ Η ΑΘΗΝΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

Η ΑΘΗΝΑ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/324916/sta-heria-ton-prutaneon-i-epomeni-kinisi-gia-ta-panepistimia/

Η ΑΘΗΝΑ…

Leave a Reply