Δημόσιο ασφαλείας υπουργός ΜΕΙΚ ΑΠ Ο Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τα κλειστά ΑΕΙ

ΜΕΙΚ ΑΠ απιστια Στη απιστια Δικαιοσύνη, απιστια με εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, απιστια απιστια απιστια προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας απιστια και Θρησκευμάτων”

Ο Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τα κλειστά ΑΕΙ ΜΕΙΚ ΑΠ

 

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους Πρυτάνεις ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, ο κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Από τη στιγμή που οι Πρυτάνεις δεν ανταποκριθήκαν, ο υπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, και με σκοπό την προάσπιση του Δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος, καταθέ ΤΕΙ αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.

Για παράβαση καθήκοντος ελέγχεται ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης

Ενδεχόμενη «παράβαση καθήκοντος» εκ μέρους του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

Αφορμή της σχετικής έρευνας αποτέλεσε δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει καταγγελία του ΕΚΠΑ ότι ο κ. Πελεγρίνης παρέλειψε να τοποθετήσει προσωπικό ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ούτε στοιχειωδώς.

Η καταγγελία συσχετίζεται με την ήδη υπάρχουσα προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί μετά από αναφορά του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αντικείμενο να διαπιστωθεί εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων στοιχειοθετούνται αδικήματα όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

 

Διαβάστε επίσης: 

Σπάει η απεργία στα Πανεπιστήμια

Κεδίκογλου:Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Αιτήσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας

ΜΕΙΚ ΑΠ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της απιστια ΛΑΡΚΟ απιστια επιτέθηκαν απιστια στον απιστια Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΜΕΙΚ ΑΠ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/366756/sti-dikaiosyni-me-entoli-samara-o-arvanitopoylos-gia-ta-kleista-aei

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply