Γαλλία Γαλλία Φιλιππίνες ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Στα 130 δισ. δολάρια το 2013 το κόστος από φυσικές καταστροφές

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες από φυσικές καταστροφές μειώθηκε κατά σχεδόν το ήμισυ, φθάνοντας τα περίπου……

Στα 130 δισ. δολάρια το 2013 το κόστος από φυσικές καταστροφές ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Οι συνολικές απώλειες σε ζωές ανήλθαν σε περίπου 25.000

Το κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες από φυσικές καταστροφές μειώθηκε κατά σχεδόν το ήμισυ, φθάνοντας τα περίπου 44 δισ. δολάρια το 2013, παρότι διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από τις καταστροφές αυτές –όπως ο τυφώνας Χαϊγιάν–, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ελβετικός αντασφαλιστικός όμιλος Swiss Re.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο τυφώνας Χαϊγιάν –ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, ο οποίος έπληξε τις Φιλιππίνες τον Νοέμβριο– ήταν η φυσική καταστροφή που προκάλεσε το μεγαλύτερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές φέτος, με περισσότερους από 7.000 θανάτους.

Η Swiss Re επισημαίνει ότι παρά το γεγονός αυτό το κόστος για τους ασφαλιστές ενδεχομένως να είναι μικρό, διότι λίγοι μόνον από τους πληγέντες είχαν ασφαλιστική κάλυψη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συνολικές απώλειες σε ζωές το 2013 από καταστροφές ανήλθαν σε περίπου 25.000 από 14.000 που ήταν έναν χρόνο πριν. Ωστόσο, το κόστος από τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν μειώθηκε, στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια από 196 δισ., ενώ το κόστος των ασφαλιστικών εταιρειών από τις διεκδικήσεις απέναντί τους εκτιμάται στα 44 δισ. δολάρια, από 81 δισ. δολάρια.

Φυσικές καταστροφές όπως οι πλημμύρες στην ανατολική ευρώπη τον Ιούνιο –η δεύτερη ακριβότερη τέτοια φυσική καταστροφή στα χρονικά του ομίλου– είχαν τον μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο όσον αφορά τις ασφαλισμένες ζημίες.

Το κόστος των καταστροφών από τις πλημμύρες στην ευρώπη εκτιμάται ότι ανήλθε σε 18 δισ. δολάρια, εκ των οποίων οι ασφαλισμένες ζημίες υπολογίστηκαν στα περίπου τέσσερα δισ. δολάρια.

Στην ευρώπη καταγράφηκαν επίσης ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν τη Γαλλία και τη Γερμανία τον Ιούλιο και παλιρροϊκά κύματα που σημειώθηκαν στη βόρεια ευρώπη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Οι πλημμύρες στην Αλμπέρτα του Καναδά τον Ιούνιο προκάλεσαν ασφαλισμένες ζημίες περίπου δύο δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, επενδυση πετρα θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, Πλάκες Καρύστου κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, λατομεια πηλιου τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, Σκεπή η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, Σκεπή να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», Σκεπή πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, πετρεσ καρυστου ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/622467/sta-130-dis-dolaria-to-2013-to-kostos-apo-fusikes-katastrofes-/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply