βιομηχανία ΟΤΕ κυβέρνηση ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της τρόικας

ΠΕΤΡΕΣ χτισιμο εξωτερικου τοιχου πλακες για κηπο πλακα πεζοδρομιου τιμη πλάκες φωτιά ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Τα διαπραγματευτικά της όπλα ετοιμάζει η κυβέρνηση

-Ποιες αλλαγές τοποθετηση πετρασ ετοιμάζονται σε Δημόσιο τομέα και ασφαλιστικό.”

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της τρόικας ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκοντ τρόικατρόικας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει τους τόνους με τις Βρυξέλλες και ετοιμάζει τα διαπραγματευτικά της όπλα για να αντιμετωπίσεις τους επικεφαλής των δανειστών που σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται για μια ακόμη φορά με άγριες διαθέσεις.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφύγει επώδυνες παρεμβάσεις που θα κληθεί να αποφασίσει αν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν στην απαίτηση για μέτρα 2 δισ. ευρώ όσο δηλαδή υπολογίζουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Από σήμερα ξεκινά μπαράζ συσκέψεων, τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποτιμηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση αλλά και να σχεδιαστεί η στρατηγική απέναντι στους τροϊκανούς.

 «Κόκκινη γραμμή» παραμένει το «όχι» σε οριζόντια μέτρα και το «ναι» στις μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, χάσμα υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι είναι το πολύ 500 εκατ. ευρώ (εκτιμά ότι με βάση τα στοιχεία που έχει το δημοσιονομικό κενό θα κινηθεί μεταξύ 200 – 500 εκατ. ευρώ το 2014). Η τρόικα όμως φαίνεται πως επιμένει ότι θα χρειαστούν 2 δισ. ευρώ. Το συγκεκριμένο στοιχείο αποτελεί ίσως κρίνει και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Δεδομένης μάλιστα της τεράστιας απόστασης που χωρίζει τις δυο πλευρές, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ποσό, είναι  να προτείνει η ελληνική πλευρά να συνταχθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός τον Απρίλιο, αν έως τότε τα στοιχεία διαψεύσουν τα επιχειρήματά της.

Η κυβέρνηση έχοντας ως βασικό επιχείρημα τη γρηγορότερη της προσδοκόμενης ανάσχεση της ύφεσης και τη βελτίωση των εισπράξεων, εκτιμά ότι θα κλείσει τα κενά με παρεμβάσεις όπως: καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους φορείς του Δημοσίου, αυστηρό πλαφόν στα έξοδα των ΔΕΚΟ, μείωση της εισφοροδιαφυγής και εφαρμογή των όσων έχουν ήδη ψηφιστεί στο ασφαλιστικό. Μάλιστα την Τρίτη καταθέ ΤΕΙ νομοσχέδιο για το θέμα της εισφοροδιαφυγής.

Οι παρεμβάσεις

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία υπολογίζεται στο 1,8 δισ. ευρώ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης.

Στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται ο περιορισμός των πρόωρων συντάξεων, μέτρο που αφορά 350.000 ασφαλισμένους και στοχευμένες παρεμβάσεις θα υπάρξουν στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία (δηλαδή στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών), όπου θα καθιερωθούν ενιαίοι κανόνες με το ΙΚΑ.

Δεδομένες είναι και οι παρεμβάσεις στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, με την έκταση των αλλαγών να εξαρτάται από το ύψος των ελλειμμάτων. Με βάση τις μνημονικές δεσμεύσεις, από το 2014 θα υπάρχει «ρήτρα» μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή όπου υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, θα αναπροσαρμόζονται αυτομάτως και οι παροχές.

Το υπουργείο Εργασίας δίνει βάρος στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικευμένων παρεμβάσεων. Με βάση τις εκτιμήσεις από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την αύξηση των εισφορών μπορούν να εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ.

Τα προαπαιτούμενα

Μέχρι την έλευση των επικεφαλής της τρόικα όμως θα πρέπει να προχωρήσει και το θέμα των τεσσάρων προαπαιτούμενων για το δόση του 1 δισ. ευρώ. Ο κώδικας των δικηγόρων έχει ήδη ψηφιστεί (αν και ακόμα επίσημη απάντηση της τρόικας για το νομοθέτημα δεν υπάρχει), ενώ προχωρά η επιστροφή των οφειλών του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, στο μέτωπο της αμυντικής Βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ τα πάντα είναι ανοικτά. Μικρή πρόοδος φαίνεται πως έχει γίνει στο θέμα της Λάρκο και της ΕΛΒΟ, η πίεση όμως είναι αφόρητη για άμεσο λουκέτο στην ΕΑΣ, με την ελληνική πλευρά να επιμένει σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Στο κομμάτι της διαθεσιμότητας η Αθήνα πρέπει να δώσει τη λίστα με τα 12.500 ονόματα, μετά και την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια και παράλληλα να «παζαρέψει» παράταση για το δεύτερο κύμα των 12.500 ονομάτων που κανονικά θα πρέπει να παρουσιάζει ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι οι απολύσεις, καθώς οι δανειστές αρνούνται να περιληφθούν στη λίστα των 2.000 όσοι φύγουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και οι υπάλληλοι που βρίσκονται τώρα στο Δημόσιο με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Στάση που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔιΣτη ΒουλήΒουλή τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό

Ασφαλιστικό: Έρχονται επώδυνες αλλαγές στις συντάξεις

Ποιοι προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη

Ψαλίδι στις συντάξεις για δικαιούχους 62 ετών και κάτω!

Έρχονται μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ το 2014

 

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πλακακι πετρα καλοκαιρινη διακοσμηση διακοσμητικη πετρα πετρα καβαλας λατομειο εξωτερικου χωρου κηπου επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/363122/antistrofi-metrisi-gia-tin-eleysi-tis-troikas
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply