βιβλία βιβλία βιβλία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Η κ. Μανωλίδου να πει ευχαριστώ στον κόσμο που ψήφιζε τον άνδρα της»

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Την αντίδραση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη προκάλεσε μια πετρεσ δήλωση της Ευγενίας Μανωλίδου στο περιοδικό……

«Η κ. Μανωλίδου να πει ευχαριστώ στον κόσμο που ψήφιζε τον άνδρα της» ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αϊβαλιώτης: Αυτός ο κόσμος τον έκανε υφυπουργό και αγόραζε επί χρόνια τα βιβλία που εμπορευόταν

Την αντίδραση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη προκάλεσε μια δήλωση της Ευγενίας Μανωλίδου στο περιοδικό People αναφορικά με την περίοδο που ο σύζυγός της Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε σχετικά: Πρέκια «Ξέραμε ότι η κ. Μανωλίδου δεν ανακατευόταν με την πολιτική, Πλάκες Καρύστου και πολύ καλά έκανε. Μας ξένισε η δήλωσή της σε περιοδικό μεγάλης κυριακάτικης Εφημερίδας ότι “κάποιοι στον ΛΑΟΣ χλεύαζαν” τον σύζυγό της και σήμερα οι ίδιοι του τηλεφωνούν και τον εκθειάζουν».

Και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ συνεχίζει: λατομεια πηλιου «Αφού ασχολήθηκε με τον ΛΑΟΣ μήπως θα έπρεπε πρώτα να πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον κόσμο που ψήφιζε τον άντρα της, Πρέκια τον έκανε υφυπουργό και αγόραζε επί χρόνια τα βιβλία που εμπορευόταν; Εκτός αν η κ. Μανωλίδου εννοούσε “ο λαός”, επενδυση πετρα αντί “ο ΛΑΟΣ…».

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

Άδωνις: «Δε μιλάμε για ληγμένα φάρμακα»

«Λήγουν σε έξι μήνες» τόνισε ο υπουργός υγείας, καθώς η χθεσινή ανακοίνωση του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους πολίτεςΔιευκρινίσεις σχετικά με τα δωρεάν φάρμακα που πρόκειται να διατεθούν σε ανασφάλιστους και άπορους έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού υγείας για το πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους πολίτες, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως η εντύπωση ότι πρόκειται για ληγμένα φάρμακα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για ληγμένα φάρμακα, αλλά η ημερομηνία λήξης τους είναι σε έξι μήνες.

Ανέφερε μάλιστα ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για ακριβά φάρμακα τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται οι δικαιούχοι από τα ιατρεία με voucher.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/621893/i-k-manolidou-na-pei-euharisto-ston-kosmo-pou-psifize-ton-andra-tis/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply