βία κατασκευή Σύνταγμα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ – Διεθνή – Στο Κάιρο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

επενδυση τοιχου πετρα, http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000215.%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Στο Κάιρο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα από το Κάιρο πως η χώρα του είναι αποφασισμένη να «συνεχίσει τη συνεργασία» με την μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών που θα περιλαμβάνουν τους πάντες».

Στη συνάντηση που είχε ο Κέρι με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι, χαρακτήρισε την Αίγυπτο «ζωτικής σημασίας εταίρο» και οι σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες είναι «σημαντικές», ενώ υποσχέθηκε πως η συνεργασία τους θα συνεχισθεί απρόσκοπτα.

«Συζητήσαμε πολύ περιληπτικά τις τελευταίες αποφάσεις σχετικά με την αμερικανική βοήθεια», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας «συμφωνήσαμε πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Αιγύπτου θα πρέπει να διέπονται από αίσθημα συνδρομής, υπάρχουν άλλα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολούν και καθορίζουν τις σχέσεις μας».

Στη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, ο Κέρι υπογράμμισε στον συνομιλητή του την ανάγκη να τερματιστεί η βία και να υπάρξουν δίκαιες, διαφανείς, δίκες για όλους τους Αιγυπτίους.

Επίσης, του επεσήμανε πως θα είναι προς το συμφέρον όλων να θεσπισθεί στην Αίγυπτο ένα Σύνταγμα που θα προστατεύει τα συμφέροντα όλων ανεξαρτήτως των πολιτών της.

Εμφατικά, ο Κέρι δήλωσε στον Φάχμι, πως ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο είναι «εξαιρετικά σημαντικό» για την περιοχή και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ισραήλ -Παλαιστινίων

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως είναι «αισιόδοξος» για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, δηλώνοντας πως αναμένει «προόδους εντός των προσεχών μηνών».

Κατά την έναρξη της περιοδείας του στην περιοχή, μιλώντας από το Κάιρο, ο Κέρι δήλωσε: «παραμένω αισιόδοξος κι εμείς, οι ΗΠΑ, θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια για να δώσουμε ώθηση στην διαδικασία κατά τρόπο ισόνομο, ισορροπημένο, που θα αντανακλά την πολυπλοκότητα των θεμάτων».

Όντας ο κύριος επινοητής της επανάληψης, από τα τέλη Ιουλίου, του άμεσου διάλογου μεταξύ των δύο πλ ευρών—έπειτα από ένα τέλμα τριών ετών—ο Κέρι παραδέχθηκε την ύπαρξη πρόσφατων εντάσεων, ιδίως μετά την απόφαση του Ισραήλ να επιταχύνει τον εποικισμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, πέτρα χτισιματος με την κατασκευή 1.500 κατοικιών.

Απευθύνοντας κάλεσμα «για την οικοδόμηση του αναγκαίου διαστήματος για διαπραγματεύσεις», ο Κέρι εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πρόσφατες ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες «διετάραξαν τον τρόπο που κάποιοι έβλεπαν εάν οι άλλοι ήσαν σοβαροί και βάδιζαν προς την ορθή κατεύθυνση».

Εντούτοις, υπογράμμισε ο ίδιος, «τρέφω την ελπίδα ότι θα επιτύχουμε πρόοδο εντός των προσεχών μηνών και καλώ τους πάντες να κρατήσουν ανοικτό μυαλό, πλακες πεζοδρομιου τιμοκαταλογος να μιλούν τη γλώσσα της ειρήνης κι όχι του μίσους και του πολέμου, διακοσμηση με πετρα εξωτερικου χωρου αλλά πρωτίστως των δυνατοτήτων που η ειρήνη μπορεί να παράσχει σε όλους».

«Φρονώ πως είναι δυνατόν να πάμε μπροστά, χτισιμο με πετρα όμως θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, αποφασισμένοι και στρατευμένοι σε μία διαδικασία μέσα από την οποία οι δύσκολες αποφάσεις θα μπορούν να είναι διαπραγματεύσιμες», πρόσθεσε ο Κέρι, ο οποίος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενγιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, πέτρα χτισιματος Αντώνης Σαμαράς, πετρα καρυστου σκρουτζ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, πέτρα χτισιματος του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Ασία: διακοσμηση με πετρα εξωτερικου χωρου Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, πετρα εσωτερικου χωρου τιμες περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273308&catID=4
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…

Leave a Reply