αστυνομία Κρίση όραση ΜΕΙΚ ΑΠ Στα διεθνή MME η έφοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

ΜΕΙΚ ΑΠ Την είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που τελούσε υπό κατάληψη μεταδίδουν από νωρίς το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης……

Στα διεθνή MME η έφοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ΜΕΙΚ ΑΠ Τι γράφει ο ξένος Τύπος

Την είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που τελούσε υπό κατάληψη μεταδίδουν από νωρίς το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους από τα πρωτοσέλιδα του Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στο επίκεντρο είναι και η σύλληψη του εκπροσώπου των εργαζομένων Νίκο Τσιμπίδα.

«Τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στο κτίριο της πρώην δημόσιας τηλεόρασης και απομάκρυνε τους διαδηλωτές», γράφει το Reuters. Και προσθέ ΤΕΙ: «Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την περιοχή και την είσοδο του κτιρίου. Το κλείσιμο της ΕΡΤ – που αποσκοπεί στην επίτευξη του στόχου για μείωση των θέσεων εργασίας όπως έχει καθοριστεί από τους δανειστές – έδωσε το έναυσμα για μια κυβερνητική κρίση και ώθησε τους δημοσιογράφους να στραφούν στο διαδίκτυο για να συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ».

«Η Αστυνομία εκκενώνει τον υπό κατάληψη σταθμό της ΕΡΤ» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του Al Jazeera. Το δίκτυο αναφέρεται στη σύλληψη του Νίκου Τσιμπίδα και σχο ΑστυνομίαΑστυνομίας, ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, απιστια ΝΕΡΙΤ, δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν το 2014.

Στην αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΜΑΤ τα ξημερώματα αναφέρεται και το Euronews.«Στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 50 πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις ή έκαναν πρόγραμμα στη διαδικτυακή εκπομπή τους, ενώ η εκκένωση του κτιρίου έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Οι ελληνικές αρχές προσήγαγαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο των πρώην υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Από τις 6:00 ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν αποκλείσει πλήρως το ραδιομέγαρο καθώς συρρέει πλήθος κόσμου αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης», γράφει.

«Η επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. Μόνο λίγοι από τους πρώην εργαζομένους βρίσκονταν στο κτίριο εκείνη την ώρα. Το κτίριο είχε καταληφθεί από τους πρώην υπαλλήλους για τους τελευταίους πέντε μήνες», σχολιάζει η Guardian, ενώ αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο.

Την είδηση μετέδωσαν, απιστια επίσης, η Global Post, το ιταλικό πρακτορείο ANSA αλλά και το AFP, κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, απιστια η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, απιστια Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, απιστια η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, απιστια οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, απιστια αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, απιστια η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΕΙΚ ΑΠ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/media/arthro/605245/sta-diethni-mme-i-efodos-ton-mat-stin-ert/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply