Αντώνης Σαμαράς Πρωτογενές πλεόνασμα Πάρο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Πολιτική – Εύσημα από Μπαρόζο και μήνυμα «Κλείστε τα ανοιχτά μέτωπα»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Εύσημα από Μπαρόζο και μήνυμα «Κλείστε τα ανοιχτά μέτωπα» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σε ξεχωριστή συνάντηση πριν από τη συνεδρίαση του Κολέγιου των επιτρόπων, ο πρόεδρος Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιέλος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας συζήτησαν κατ΄ ιδίαν την πορεία εκτέλεσης του οικονομικού προγράμματος και τους λόγους που καθυστερεί η ολοκλήρωση του ελέγχου από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr μπήκαν σε συγκεκριμένα θέματα. Το μήνυμα που εσταλεί είναι πως ο έλεγχος πρέπει να ολοκληρωθεί με την συναίνεση και την έγκριση της τρόικας.

«Ακούσαμε προσεκτικά και εξετάσαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις που μας παρουσίασε η ελληνική πλευρά παρ’ όλα αυτά επιμένουμε ότι οι προτάσεις που παρουσιάζει η Κομισιόν είναι όλες φτιαγμένες για το καλό του ελληνικού λαού, για την επιστροφή στην ανάπτυξη». Το νόημα της παρέμβασης Μπαρόζο πως το «φάρμακο» είναι μεν πικρό αλλά πρέπει να το πάρουμε γιατί είναι για το καλό μας.

Τόσο ο πρόεδρος Μπαρόζο, όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε πολλές αποστροφές του λόγου τους επέμειναν στο παράδειγμα του μαραθωνίου. «Ο αθλητής στο τέλος είναι σίγουρα πιο κουρασμένος από ότι στην αρχή του αγώνα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όμως δεν είναι η ώρα τώρα να τα παρατήσετε» είπε ο Μπαρόζο στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να πετύχει.

Real.gr ΜΠΑΡΟΖΟ από realmedialive

Από την πλευρά του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η Ελλάδα έχει επιδείξει εντυπωσιακότατα δημοσιονομικά αποτελέσματα και δεν θα μιλήσει σε καμία περίπτωση για κόπωση μεταρρυθμίσεων. Αντιθέτως, παρουσιάζοντας στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα, την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 και τη βελτίωση της θέσης της χώρας σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, έθεσε τον κεντρικό πολιτικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει η Ελλάδα την κορυφή και όχι απλώς να μεταρρυθμιστεί.

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού Συμβούλιο μετέφεραν στο Κολέγιο την ακλόνητη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα, κάτι για το οποίο έλαβε τα εύσημα τόσο του προέδρου Μπαρόζο, όσο και των Επιτρόπων.

Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ από realmedialive

Στην «οικογενειακή» συνάντηση του Κολεγίου με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου επικράτησε παραγωγική διάθεση σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε γκρίνια. Αντιθέτως, οι επίτροποι φαίνεται να αναγνωρίζουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και να είναι έτοιμοι ο καθένας από τον τομέα του να υποστηρίξουν την προσπάθεια της χώρας.

Σε σχέση με την τρίμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ελέγχου της τρόικας, ο πρόεδρος Μπαρόζο επεχείρησε να μετριάσει τις πολιτικές εντυπώσεις, επιμένοντας πως οι λόγοι είναι τεχνικοί και τα θέματα πρέπει να συζητηθούν τεχνικά, με μεγάλη λεπτομέρεια. Είναι, όμως, πεπεισμένος για την θετική κατάληξη της υπόθεσης.

Real.gr ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ- ΜΠΑΡΟΖΟ από realmedialive

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281022&catID=1
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply