Αεροδρόμιο κυκλοφορία καύσιμα ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η… “μεγάλη απόδραση” του… jumbo jet

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πέτυχε η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα επιχείρηση “απεγκλωβισμού” μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου του τεραστίων διαστάσεων φορτηγού ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου αεροσκάφους που ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα ηλιακοι Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί θερμοσιφωνεσ μποιλερ ηλιακου τιμεσ τιμεσ τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων skroutz είχε προσγειωθεί κατά λάθος σε… extra small αεροδρόμιο…”

Η… “μεγάλη απόδραση” του… jumbo jet ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Πέτυχε η επιχείρηση “απεγκλωβισμού” του τεραστίων διαστάσεων φορτηγού αεροσκάφους που είχε προσγειωθεί κατά λάθος σε… extra small αεροδρόμιοΈχει μήκος 72 μέτρα, άνοιγμα φτερών όσο με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπορεί να μεταφέρει ακόμα και τμήματα άλλων αεροσκαφών. Το Boeing 747 Dreamlifter είναι ένα από τα ελάχιστα, ειδικά μεταγωγικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν ογκώδη και βαριά φορτία. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα “φορτηγά” αεροπλάνα στον κόσμο.

Τέτοια αεροσκάφη συνήθως εκτελούν πολύ συγκεκριμένα ταξίδια, συνήθως μεταξύ εργοστασίων συναρμολόγησης άλλων αεροσκαφών. Ένα τέτοιο ταξίδι εκτελούσε και το συγκεκριμένο Boeing 747 LCF Dreamlifter της Atlas Air, που είχε ξεκινήσει από την Ιταλία με φορτίο ανταλλακτικών αεροσκαφών και προορισμό την αεροπορική βάση McConnel της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Ένα ταξίδι που κανονικά θα ήταν μια ακόμα τυπική διαδικασία εάν δεν συνέβαινε το απρόοπτο: ο πιλότος έκανε λάθος κάποιες μοίρες στο διάβασμα του χάρτη του, στο… δρόμο του και σε κοντινή απόσταση με την αεροπορική βάση βρίσκεται ένα μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο και τελικά χωρίς κανείς να το καταλάβει το τεράστιο 747 προσγειώθηκε στον μοναδικό διάδρομο του αεροδρομίου Jabara στην κωμόπολη Wichita, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό του προορισμό, τη στρατιωτική βάση στο Κάνσας!

Αρχικώς όλοι αιφνιδιάστηκαν. Είναι ενδεικτικό πως αρκετά λεπτά μετά την προσγείωση καταγράφηκαν συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τη στρατιωτική βάση αλλά και από δύο κοντινά αεροδρόμια, χωρίς κανείς να έχει ιδέα που βρισκόταν τελικά το αεροπλάνο! Κι αυτό γιατί το αεροδρόμιο Jabara δεν έχει καν δικό του πύργο ελέγχου!

Όταν μετά από ώρα όλοι συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, κατανοήσαν και το πραγματικό “μέγεθος” του προβλήματος! Το τεράστιο αεροσκάφος χρειάζεται για να απογειωθεί πλήρες φορτίου σχεδόν 3 χιλιόμετρα μίνιμουμ μήκος αεροδιαδρόμου. Ο μοναδικός διάδρομος στη Jabara μετά βίας αγγίζει τα 1860 μέτρα…

Οι τηλεφωνικές γραμμές πήραν φωτιά: ειδικοί της Boeing, στρατιωτικοί από την βάση McConnel, το τεχνικό προσωπικό της Atlas Air και επιθεωρητές της αμερικανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πάσχιζαν επί ώρες να βρουν μια λύση. Τελικώς αποφασίσθηκε να αδειάσει το αεροσκάφος από το φορτίο του, προκειμένου να είναι πιο ελαφρύ, να “γυρίσει” επιτόπου στο διάδρομο με τη βοήθεια ρυμουλκών και γερανών και να επιχειρηθεί μια απογείωση στην “κόψη του ξυραφιού”. Προηγουμένως οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή γύρω από τον αεροδιάδρομο, διέκοψαν την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, ενώ προσωρινά “καθάρισε” και η ενάερια κυκλοφορία μεταξύ των αεροδρομίων Jabara, Beech Factory και της αεροπορικής βάσης McConnel. Το 747 άδειασε ακόμα και από καύσιμα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί και το βάρος του και ο κίνδυνος ανάφλεξης σε περίπτωση ατυχήματος. Άπαντες περίμεναν ακόμα και να βοηθήσουν οι άνεμοι (!) και τελικά οι πιλότοι επιχείρησαν την πιο παρακινδυνευμένη απογείωση στην ιστορία αυτού του τύπου αεροσκαφών.

Μια επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, απογείωση, αφού πάντως εκμεταλλεύτηκαν και την τελευταία… ίντσα του διαδρόμου.

Το τεράστιο αεροπλάνο κατευθύνθηκε τελικά στην βάση McConnel με Ασφάλεια και υπό τις ζητωκραυγές εκατοντάδων θεατών που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Jabara για να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα.

YouTube.com/embed/9BARK-FHcLI” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μια μαγική βραδιά με την Χάρις Αλεξίου

Ταξίδεψε το κοινό με την φωνή και τη μουσική τηςΗ Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στο θέατρο «Βράχων» Μελίνα Μερκούρη του δήμου Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό με την φωνή και τα τραγούδια της και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Επόμενη στάση στην περιοδεία της θα είναι ο Πειραιάς και το Βεάκειο Θέατρο ενώ  θα δώσει και τρεις συναυλίας στην Κύπρο. Τη χθεσινή βραδιά άνοιξε το συγκρότημα «Nouveau Sextet» που ακολουθεί όλο το καλοκαίρι πιστά την Χάρις Αλεξίου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/world/article/330604/i-megali-apodrasi-tou-jumbo-jet/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply