αεροδρομίου κυκλοφορία Ιταλία ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η… “μεγάλη απόδραση” του… jumbo jet

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πέτυχε η επιχείρηση “απεγκλωβισμού” του ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ τεραστίων διαστάσεων φορτηγού αεροσκάφους που είχε προσγειωθεί κατά μποιλερ ηλιακου τιμεσ λάθος σε… extra ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες ηλιακοι θερμοσιφωνες σκρουτζ small αεροδρόμιο…”

Η… ” hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ μεγάλη απόδραση” του… jumbo jet ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Πέτυχε η επιχείρηση “απεγκλωβισμού” του τεραστίων διαστάσεων φορτηγού αεροσκάφους που είχε προσγειωθεί κατά λάθος σε… extra small αεροδρόμιο

Έχει μήκος 72 μέτρα, άνοιγμα φτερών όσο με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπορεί να μεταφέρει ακόμα και τμήματα άλλων αεροσκαφών. Το Boeing 747 Dreamlifter είναι ένα από τα ελάχιστα, ειδικά μεταγωγικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν ογκώδη και βαριά φορτία. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα “φορτηγά” αεροπλάνα στον κόσμο.

Τέτοια αεροσκάφη συνήθως εκτελούν πολύ συγκεκριμένα ταξίδια, συνήθως μεταξύ εργοστασίων συναρμολόγησης άλλων αεροσκαφών. Ένα τέτοιο ταξίδι εκτελούσε και το συγκεκριμένο Boeing 747 LCF Dreamlifter της Atlas Air, που είχε ξεκινήσει από την Ιταλία με φορτίο ανταλλακτικών αεροσκαφών και προορισμό την αεροπορική βάση McConnel της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Ένα ταξίδι που κανονικά θα ήταν μια ακόμα τυπική διαδικασία εάν δεν συνέβαινε το απρόοπτο: ο πιλότος έκανε λάθος κάποιες μοίρες στο διάβασμα του χάρτη του, στο… δρόμο του και σε κοντινή απόσταση με την αεροπορική βάση βρίσκεται ένα μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο και τελικά χωρίς κανείς να το καταλάβει το τεράστιο 747 προσγειώθηκε στον μοναδικό διάδρομο του αεροδρομίου Jabara στην κωμόπολη Wichita, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό του προορισμό, τη στρατιωτική βάση στο Κάνσας!

Αρχικώς όλοι αιφνιδιάστηκαν. Είναι ενδεικτικό πως αρκετά λεπτά μετά την προσγείωση καταγράφηκαν συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τη στρατιωτική βάση αλλά και από δύο κοντινά αεροδρόμια, χωρίς κανείς να έχει ιδέα που βρισκόταν τελικά το αεροπλάνο! Κι αυτό γιατί το αεροδρόμιο Jabara δεν έχει καν δικό του πύργο ελέγχου!

Όταν μετά από ώρα όλοι συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, κατανοήσαν και το πραγματικό “μέγεθος” του προβλήματος! Το τεράστιο αεροσκάφος χρειάζεται για να απογειωθεί πλήρες φορτίου σχεδόν 3 χιλιόμετρα μίνιμουμ μήκος αεροδιαδρόμου. Ο μοναδικός διάδρομος στη Jabara μετά βίας αγγίζει τα 1860 μέτρα…

Οι τηλεφωνικές γραμμές πήραν φωτιά: ειδικοί της Boeing, στρατιωτικοί από την βάση McConnel, το τεχνικό προσωπικό της Atlas Air και επιθεωρητές της αμερικανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πάσχιζαν επί ώρες να βρουν μια λύση. Τελικώς αποφασίσθηκε να αδειάσει το αεροσκάφος από το φορτίο του, προκειμένου να είναι πιο ελαφρύ, να “γυρίσει” επιτόπου στο διάδρομο με τη βοήθεια ρυμουλκών και γερανών και να επιχειρηθεί μια απογείωση στην “κόψη του ξυραφιού”. Προηγουμένως οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή γύρω από τον αεροδιάδρομο, διέκοψαν την κυκλοφορία μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου όλους τους δρόμους σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, ενώ προσωρινά “καθάρισε” και η ενάερια κυκλοφορία μεταξύ των αεροδρομίων Jabara, Beech Factory και της αεροπορικής βάσης McConnel. Το 747 άδειασε ακόμα και από καύσιμα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί και το βάρος του και ο κίνδυνος ανάφλεξης σε περίπτωση ατυχήματος. Άπαντες περίμεναν ακόμα και να βοηθήσουν οι άνεμοι (!) και τελικά οι πιλότοι επιχείρησαν την πιο παρακινδυνευμένη απογείωση στην ιστορία αυτού του τύπου αεροσκαφών.

Μια επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, απογείωση, αφού πάντως εκμεταλλεύτηκαν και την τελευταία… ίντσα του διαδρόμου.

Το τεράστιο αεροπλάνο κατευθύνθηκε τελικά στην βάση McConnel με Ασφάλεια και υπό τις ζητωκραυγές εκατοντάδων θεατών που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Jabara για να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/9BARK-FHcLI” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μια μαγική βραδιά με την Χάρις Αλεξίου

Ταξίδεψε το κοινό με την φωνή και τη μουσική της

Η Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στο θέατρο «Βράχων» Μελίνα Μερκούρη του δήμου Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό με την φωνή και τα τραγούδια της και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Επόμενη στάση στην περιοδεία της θα είναι ο Πειραιάς και το Βεάκειο Θέατρο ενώ  θα δώσει και τρεις συναυλίας στην Κύπρο. Τη χθεσινή βραδιά άνοιξε το συγκρότημα «Nouveau Sextet» που ακολουθεί όλο το καλοκαίρι πιστά την Χάρις Αλεξίου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/world/article/330604/i-megali-apodrasi-tou-jumbo-jet/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply