ΑΕΠ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΠ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πρόστιμα σε δύο

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πρόστιμα σε δύο

Πρόστιμα σε δύο ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Football League επέβαλε πρόστιμα σε Παναιγιάλειο και Γλυφάδα. Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ την πειθαρχική ποινή, του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (αγώνας της 8-11-2013 με ΠΑΕ ΦΩΚΙΚΟΣ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ την πειθαρχική ποινή, του χρηματικού προστίμου των τετρακοσίων (400) ευρώ. Επέβαλε στον Γ. ΜΑΡΓΕΤΗ (εκπρόσωπος)τις πειθαρχικές ποινές α) του χρηματικού προστίμου των τριακοσίων(300) ευρώ και β) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επί 2 μήνες(αγώνας της 26-10-2013 με ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και στον Χ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ (γυμναστής) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης (αγώνας της 11-11-2013 με ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και στον Ι. ΓΚΙΟΚΑ (γυμναστής) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης(αγώνας της 11-11-2013 με ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β ΕΘΝΙΚΗ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Στα τρία δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο

Το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη θα είχε φέτος η χώρα μας, αν ήταν μικρότερη η ύφεση, σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα

Το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη θα είχε φέτος η χώρα μας, αν ήταν μικρότερη η ύφεση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παρουσίαση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου.

Παρότι οι εισπράξεις φόρων υπερέβησαν τους μηνιαίους στόχους τον Αύγουστο, σχεδόν αποκλειστικά από αύξηση εισπράξεων από εμμέσους φόρους, καλύφθηκε μέρος μόνο της «μαύρης τρύπας» των εισπράξεων έναντι των στόχων, από 1,1 δισ. που είχε φτάσει τον Ιούλιο, σε 713 εκατ. ευρώ στο οκτάμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πρώτο εφετινό οκτάμηνο διαμορφώθηκε περίπου στα 3 δισ. ευρώ ή στο 1,6% του ΑΕΠ. Μόνο το μήνα Αύγουστο το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 367 εκατ. ευρώ. Το οκτάμηνο του 2012 υπήρξε πρωτογενές έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ.

Ο στόχος του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ.

Εάν δεν συνυπολογιστούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (SMPs), τα οποία και δεν υπολογίζονται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής κυβέρνησης, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ ή στο 0,8% του ΑΕΠ.

Συνολικά, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού μειώθηκε στο οκτάμηνο κατά 2,4 δισ. ευρώ. Ο στόχος ήταν για έλλειμμα 7,8 δισ. ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2012 το έλλειμμα ήταν 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ήταν υπέρ-πενταπλάσιο.

Καλύπτεται η υστέρηση στα έσοδα      

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για τις εισπράξεις, τα καθαρά έσοδα, τόσο του Κρατικού όσο και του Τακτικού Προϋπολογισμού, είναι αυξημένα τόσο σε σχέση με το 2012 όσο και έναντι των στόχων που είχαν τεθεί. Συγκεκριμένα:

– Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 35 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,6% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και 5,9% έναντι του στόχου που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους. Εάν εξαιρέσουμε τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων (SMPs), τα καθαρά έσοδα παραμένουν αυξημένα κατά 500 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων.

– Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 31 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,1% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και 3,9% έναντι του στόχου που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους.

– Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ, επενδυση τοιχου με ξυλο περίπου 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί.

Ειδικά για το μήνα Αύγουστο:

–  Τα έσοδα προ επιστροφών του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 400 εκατ. ευρώ ή κατά 10,2% έναντι του μηνιαίου στόχου.

–  Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 4,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 421 εκατ. ευρώ ή κατά 11,4% έναντι του μηνιαίου στόχου.

–  Τα έσοδα από άμεσους φόρους παρουσίασαν υστέρηση κατά 158 εκατ. ευρώ ή 8,6% έναντι του μηνιαίου στόχου, λόγω των παρατάσεων που έχουν δοθεί στην υποβολή και, συνεπώς, στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και λόγω της καθυστερημένης αποστολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

–  Οι έμμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 494 εκατ. ευρώ ή κατά 26,5% έναντι του μηνιαίου στόχου. Για όλο το οκτάμηνο είναι 328 εκατ. ευρώ υψηλότεροι από τους στόχους. Μάλιστα, είναι υψηλότεροι κατά 15% σε σχέση ακόμα και με τον Αύγουστο του 2012, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά τον Ιούλιο.

Συνεπώς, η καλή πορεία των εσόδων από έμμεσους φόρους, που συνεχίστηκε και το μήνα Αύγουστο, υπερκάλυψε προσωρινά την υστέρηση από τους άμεσους φόρους. Η «μαύρη τρύπα» έναντι των στόχων στο σύνολο των φορολογικών εσόδων το επτάμηνο του έτους είχε διαμορφωθεί στα 1.060 εκατ. ευρώ, πετρα ακανονιστη αλλά λόγω της υπέρβασης των στόχων στους έμμεσους φόρους τον Αύγουστο η απόκλιση έχει μειωθεί στα 713 εκατ. ευρώ, με τάση περαιτέρω συρρίκνωσης και προσέγγισης του ετήσιου στόχου, εφόσον θα εξομαλύνονται και οι εισπράξεις από τους φόρους εισοδήματος.

Πάγωσαν οι δαπάνες

Την ίδια στιγμή, οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες μειώθηκαν τόσο έναντι του στόχου όσο και έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012.Διαμορφώθηκαν στα 28,4 δισ. ευρώ, 2,8 δισ. ευρώ ή 9,1% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2012, και 1,9 δισ. ευρώ ή 6,4% χαμηλότερα από τον στόχο που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους.

Παρά ταύτα, φέτος χορηγήθηκαν και η έκτακτη παροχή των δικαστικών (104 εκατ. ευρώ), διακόσμηση και επιπλέον κονδύλια περίθαλψης (15 εκατ. ευρώ), και επιπλέον δαπάνες κάλυψης ελλειμμάτων των νοσοκομείων (53 εκατ. ευρώ), πετρινοι κυβολιθοι τιμες και αποδόσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (112 εκατ. ευρώ) και επιδοτήσεις για την αγροτική ανάπτυξη (31 εκατ. ευρώ). Επίσης, χορηγήθηκε επίδομα θέρμανσης (80 εκατ. ευρώ) και αυξήθηκαν οι λειτουργικές και λοιπές δαπάνες στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας αποφυγής δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (38 εκατ. ευρώ), ενώ ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι επιχορηγήσεις προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (264 εκατ. ευρώ).

Από την άλλη, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύπετρα σε εξωτερικο τοιχοων (ΠΔΕ) μειώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ, μειωμένες οριακά έναντι του οκταμήνου πέρυσι και σημαντικά έναντι του στόχου. Ωστόσο, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 40% και 28% έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2012.

Και «μαξιλαράκι» 650-700 εκατ.

Η κυβέρνηση «ποντάρει» πολλά όμως, για την αποφυγή διόγκωσης του ελλείμματος, και στο «μαξιλαράκι» από την αξιοποίηση του αποθεματικού του Τακτικού Προϋπολογισμού. Από τα 1,1 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί, μέχρι στο οκτάμηνο του έτους έχουν δαπανηθεί 328 εκατ. ευρώ ή το 30% του αποθεματικού, έναντι του 70% περίπου του συνολικού αποθεματικού που είχε χρησιμοποιηθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Από τα υπόλοιπα 750 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει, προβλέπεται να δοθούν και άλλα κονδύλια για αποζημιώσεις απολυμένων της ΕΡΤ κλπ.

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ – οικονομία – Έρχεται η τρόικα

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι κοινοτικές διεργασίες για την εκπόνηση ενός διάδοχου ελληνικού προγράμματος μετά τις γερμανικές εκλογές, καθώς τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας καταφθάνουν από σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με Κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα είναι επισήμως εκτός ατζέντας του αυριανού Eurogroup, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σημάδι εφησυχασμού. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ανάμεσα σε δύο ελέγχους, εκτός των οποίων ο προηγούμενος ήταν "μάλλον βαρετός" και ο επόμενος θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για μία σειρά συγκεκριμένων λόγων.

Ο τέταρτος έλεγχος του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα ξεκινά και επισήμως, με τους επικεφαλής όμως να μην μπαίνουν στο χορό πριν να κλείσουν οι κάλπες στην Γερμανία.

Επισήμως κοινοτικοί αξιωματούχοι εξηγούν στο Real.gr ότι αυτή η συνεδρία, όπως την ονομάζουν, θα έχει τρεις φάσεις:

1. στην πρώτη φάση θα γίνει καταγραφή των λεγόμενων prior actions που δεσμεύουν τη χώρα από τον προηγούμενο έλεγχο και καταλήγουν στην εκταμίευση του 1 δισ. (δόση και SMPs) που απομένει από τον Ιούλιο.

2. Στη δεύτερη φάση και μόνο αν ο πρώτος έλεγχος έχει καταλήξει θετικά, οι κοινοτικοί ελεγκτές θα πρέπει να δουν κατά πόσο η χώρα έχει προοδεύσει σε σχέση με την συνολική λίστα των προαπαιτούμενων του τριμήνου και να πιστοποιήσει τη δημοσιονομική θέση της χώρας.

3. Τέλος η τρόικα θα πρέπει να κλείσει τα ανοιχτά θέματα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού, να εισηγηθεί τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και να παραπέμψει τα ευρήματά της στους υπουργούς οικονομικών.

Τα σημάδια όμως που διαβάζουν στις Βρυξέλλες άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον έλεγχο κάθε άλλο παρά θετικά είναι.

Καταρχήν, είναι ζήτημα αν στις 17 Σεπ Τεμβρίου η λίστα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας θα αριθμεί 12.500 άτομα. Πηγές των Αθηνών κάνουν λόγο για κενό 1500 ατόμων από τα πανεπιστήμια και μάλιστα με έναν τρόπο που μεταφράζεται σε άρνηση της διοίκησης να εκτελέσει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Επιπλέον ο κώδικας των δικηγόρων, το τέταρτο “prior action” δεν έχει νομοθετηθεί ακόμα και υπάρχουν φωνές πέριξ της κυβέρνησης που μιλάνε για “ηπιότερη” προσέγγιση στο θέμα, σε σχέση με το απόλυτο άνοιγμα που απαιτεί η συμφωνία με τους δανειστές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει πίσω την υπογραφή της για πλήρες (όπως έχει περιγραφεί) άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, πετρες επενδυσης όμως αμφιταλαντεύεται από τις πιέσεις των βουλευτών που προέρχονται από το χώρο των νομικών.

Σε σχέση με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των τριών εταιριών (ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ) τρόικα και κυβέρνηση θα αργήσουν να δώσουν τα χέρια, παρεκτός αν στο τελικό μείγμα υπάρχουν μαζικές απολύσεις, εκποίηση και λουκέτα. Επιπλέον οι αντιπροτάσεις θα περάσουν από το κόσκινο του ρεαλισμού, τη στιγμή που οι επιτελείς των Βρυξελλών βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τα “επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών” ή τουλάχιστον αυτά που διαρρέουν στον τύπο. Παρόμοιο έλεγχο θα υποστούν και οι δύο εταιρίες ύδρευσης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, σε σχέση με τα χρέη των δήμων προς αυτές, που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν πλήρως εξοφληθεί.

Σε σχέση με τη δόση του ύψους 1 δισ., του Ιουλίου, μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται όσο έτοιμη θα επιθυμούσε το eurogroup.

Ως εκ τούτου ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα περάσει την Παρασκευή δύσκολες ώρες στο άτυπο eurogroup στο Βίλνιους, όπου οι ανακοινώσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της κεντρικής κυβέρνησης δεν πρόκειται να σώσουν κανέναν από την υποχρέωση να τρέξει με τα διαρθρωτικά.

Κάπως έτσι θα κυλήσει και ο υπόλοιπος έλεγχος, με άφθονα αγκάθια όπως το άνοιγμα των υπόλοιπων κλειστών επαγγελμάτων, το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, τη λήψη μέτρων 1,75% και 2% του ΑΕΠ για το 2015 και 2016 αντίστοιχα, αλλά και τις καθαρές απολύσεις, τον δείκτη 1-1 (απολύσεις προσλήψεις), το συνολικό επίπεδο της απασχόλησης στο δημόσιο, την απόδοση του μειωμένου πιλοτικά ΦΠΑ και πλείστα άλλα σημεία τριβής.

Όσο δεν κλείνουν αυτά, δεν θα κλείνει ούτε ο έλεγχος, ούτε η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, πόσο μάλλον η προετοιμασία για τα stress test των τραπεζών, τραπεζια βεραντας τα σχέδια συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων τους και ο ορισμός των επόμενων prior actions για τη δόση του τριμήνου.

Η αίσθηση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις πηγές που ενημέρωσαν το real.gr είναι πως η επίσκεψη θα τραβήξει, αν δεν διακοπεί όπως όλες οι προηγούμενες. Χωρίς έλεγχο δεν υπάρχει νέο δάνειο. Χωρίς κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού δεν υπάρχει εγγύηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και με αβεβαιότητα στην πλευρά των δανειστών η αστάθεια θα επιστρέψει στο εσωτερικό σκηνικό. Ο πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο στις Βρυξέλλες σε ανύποπτο χρόνο είχε πει “κάντε μου κριτική για τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του προγράμματος”, όμως για μια ακόμη φορά το πιο πετυχημένο συμπέρασμα για την ελληνική υπόθεση το έχει κάνει κοινοτικός αξιωματούχος που προετοιμάζει το EWG: “για να κάνεις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να θέλεις να τις κάνεις”. Στην Ελλάδα αυτό είναι ακόμα ζητούμενο.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://footballleaguenews.gr//football-league/item/25850-Ο€ΟΟŒΟƒΟ„ΞΉΞΌΞ±-σε-δύο.html
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply