ήλιο πλανήτη νερό ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Το ουράνιο σώμα Δον Κιχώτης έκρυβε ένα «μυστικό»

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ένα ουράνιο σώμα που περνάει αρκετά κοντά στη Γη, κατάφερε επί 30 έτη να «κρύβει» την πραγματική του ταυτότητα από τους αστρονόμους……

Το ουράνιο σώμα Δον Κιχώτης έκρυβε ένα «μυστικό» ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Σε αναθεώρηση της ταυτότητάς του προχώρησαν οι αστρονόμοι

Ένα ουράνιο σώμα που περνάει αρκετά κοντά στη Γη, κατάφερε επί 30 έτη να «κρύβει» την πραγματική του ταυτότητα από τους αστρονόμους.

Ο λόγος για τον 3552 Δον Κιχώτη, Anselmo-Cola ο οποίος μέχρι και πρόσφατα πιστεύονταν πως ήταν ένας αστεροειδής. Την πεποίθηση αυτή όμως, έρχεται να ανατρέψει μια νέα μελέτη από μια διεθνή αστρονομική ομάδα. Όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες, έχουμε να κάνουμε με έναν κομήτη.

Για την ανακάλυψή τους οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την ευρώπη, χρησιμοποίησαν τις παρατηρήσεις του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου «Σπίτσερ» της NASA. Με τον τρόπο αυτό διαπίστωσαν ότι ο Δον Κιχώτης εμφανίζει σαφή στοιχεία κομήτη, τα οποία είχαν διαφύγει της προσοχής των αστρονόμων. Μεταξύ άλλων, διαθέ ΤΕΙ μια αραιή ατμόσφαιρα, δηλαδή ένα νέφος εκλυομένων αερίων που περιβάλλει το βραχώδη πυρήνα καθώς και μια αχνή ουρά.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Δον Κιχώτης είναι ένας ενεργός και όχι «νεκρός» κομήτης, ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμοκαταλογος που έχει αποβάλει το παγωμένο νερό και διοξείδιο του άνθρακα, πελλετ τιμες τα οποία προσδίδουν στους κομήτες τη θεαματική ουρά τους. Ο κομήτης υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να διαθέ ΤΕΙ τεράστια αποθέματα νερού της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων τόνων!

Ο Δον Κιχώτης ανακαλύφθηκε το 1983 και έχει διάμετρο περίπου 19 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο διαστημικό αντικείμενο που προσεγγίζει τον πλανήτη μας. Η άκρως ελλειπτική τροχιά του «Δον Κιχώτη» γύρω από τον Ήλιο εκτείνεται ως το Δία και περνά αρκετά κοντά από τη Γη, αν και, σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις, Διακόπτες-θερμαντικών-σωμάτων είναι απίθανη μια σύγκρουσή του με τον πλανήτη μας. Περίπου το 5% των σωμάτων κοντά στον πλανήτη εκτιμάται ότι είναι «νεκροί» κομήτες.

Η αποκάλυψη για την αληθινή ταυτότητα του Δον Κιχώτη, Anselmo-Cola δεν ήταν και η μοναδική στο αστρονομικό συνέδριο, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο θεωρούμενος μέχρι σήμερα αστεροειδής Φαέθων στην πραγματικότητα είναι επίσης κομήτης, διαθέτοντας μια ουρά σωματιδίων.

Όμως, αντίθετα με άλλους κομήτες, Immergas-Victrix σύμφωνα με τους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ντέηβιντ Τζιούιτ, Σόμπες-pellet-αερόθερμες οι οποίοι έκαναν παρατηρήσεις με το δορυφόρο STEREO της NASA, η ουρά του Φαέθωνα, ηλιακο φουρνακι δεν δημιουργείται από την εξάτμιση των παγωμένων υλικών του, αλλά, καθώς πλησιάζει πολύ κοντά στην καυτή «ανάσα» του Ήλιου, ο βραχώδης πυρήνας του, εξαιτίας της υπερβολικής ανόδου της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του (η οποία ξεπερνά τους 700 βαθμούς Κελσίου), θρυμματίζεται σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ο Φαέθων έχει διάμετρο πέντε χιλιομέτρων και η διασταύρωση της τροχιάς του με τη Γη προκαλεί μια βροχή από διάττοντες αστέρες ή πεφταστέρια κάθε Δεκέμβριο. Όπως είπε ο Ντέηβιντ Τζιούιτ, «με βάση το σχήμα της τροχιάς του ο Φαέθων είναι σίγουρα αστεροειδής, όμως επειδή αφήνει πίσω του μια ουρά από σκόνη, Σόμπες-pellet-αερόθερμες συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας βραχώδης κομήτης».

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/580811/to-ouranio-soma-don-kihotis-ekruve-ena-mustiko/
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ…

Leave a Reply