έσοδα ΕΟΠΥΥ ΚΚΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Πολιτική – Η θέση του ΚΚΕ για ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Η θέση του ΚΚΕ για ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και σύμφωνα με σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, «οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ αναφέρθηκαν στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ, τον περιορισμό των δημόσιων δομών, τις δραματικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις απολύσεις προσωπικού, τις μειώσεις των παροχών των ασφαλισμένων, το νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας».

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας αποτελούν στρατηγική της ΕΕ, (καθώς) ανάλογοι σχεδιασμοί προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

«Όσο επιχειρηματικοί όμιλοι δρουν στον τομέα της υγείας, στην περίθαλψη, στο φάρμακο, τόσο θα μειώνονται οι παροχές υγείας για το λαό, θα βάζει ο λαός πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ανεβαίνει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία και ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα το χαρακτήρισε «αλαλούμ που δε συνιστά ενιαίο σύστημα, αλλά συνονθύλευμα παροχής υπηρεσιών από φορείς Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, δήμων, ΜΚΟ κλπ».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ σε τέτοιους σχεδιασμούς σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να προκύψει φιλολαϊκή απάντηση, ούτε μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης, ούτε μέσα από παραλλαγές του, που περιλαμβάνουν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή απαιτούν από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για τις όποιες παροχές υγείας».

«Είναι απαράδεκτο να συνδέεται το πακέτο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας με τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για μειωμένες παροχές σε όλους, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού αλλά και πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά», τόνισε.

Ο γγ του ΚΚΕ παρουσίασε επίσης τους άξονες της πρότασης του κόμματός του:

– Πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

– Δημιουργία Κέντρων υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, αποδοση ηλιακου θερμοσιφωνα κοντά σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας, σε όλους τους δήμους, που θα αποτελούν ενιαίο σύστημα με τα Γενικά και Ειδικά δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

– Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, 24ωρη λειτουργία, προσανατολισμό στην πρόληψη, όπου όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος, αλλά μπορούν να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, όλες οι ειδικότητες, με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας έκανε ειδική αναφορά «στην απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ψυχιατρεία, ένας ειδικός τομέας που οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα» και τόνισε ότι το ΚΚΕ «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την προβολή των προβλημάτων στον τομέα της υγείας, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και με άλλες πρωτοβουλίες, και με τη στήριξη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, θερμανση με ηλιακο θερμοσιφωνα αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: ferroli sun p7 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=278064&catID=1

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply