έγκυος έγκυος ΟΤΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Αντί για μισθό… παίρνουν μπύρες»

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Μετά από μία δεκαετία ανεργία, λόγω ενός τραύματος στην πλάτη και χρόνιου αλκοολισμού, ο Fred Schiphorst βρήκε πέρυσι δουλειά……

«Αντί για μισθό… παίρνουν μπύρες» ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πρωτοποριακό πρόγραμμα για αλκοολικούς στο Άμστερνταμ

Μετά από μία δεκαετία ανεργία, λόγω ενός τραύματος στην πλάτη και χρόνιου αλκοολισμού, ο Fred Schiphorst βρήκε πέρυσι δουλειά και είναι αποφασισμένος να τη διατηρήσει.

Κάθε μέρα λοιπόν, πλένεται, ντύνεται και στις 9 το πρωί πηγαίνει στη δουλειά του. Ως προκαταβολή το πρωί παίρνει δύο κουτάκια μπύρα το πρωί, άλλα δύο το μεσημέρι και αν όλα πάνε καλά άλλα δύο το βράδυ. Ο μισθός του κατά βάση πληρώνεται σε μπύρα.

«Δεν είμαι περήφανος που είμαι αλκοολικός, αλλά είμαι περήφανος που έχω και πάλι δουλειά», δηλώνει ο Fred Schiphorst όπως μεταδίδει το CNBC.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που επωφελούνται από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας που στοχεύει στο να βγάλει τους αλκοολικούς από το δρόμο και να τους εντάξει στην παραγωγική διαδικασία.

Εκτός από τη μπύρα, η εταιρεία πληρώνει τους εργαζόμενους – στον τομέα της καθαριότητας – με 10 ευρώ την ημέρα.

Το πρόγραμμα στο οποίο ανήκει και ο Fred Schiphorst ξεκίνησε πέρυσι από την οργάνωση Rainbow Foundation, η οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και βοηθά άστεγους, ναρκομανείς και αλκοολικούς να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Είναι τόσο δημοφιλές που υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής από αλκοολικούς πρόθυμους να δουλεύουν και να πληρώνονται με μπύρες.

Μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του προγράμματος είναι η δήμαρχος του Ανατολικού Άμστερνταμ, η Fatima Elatik, η οποία είναι Μουσουλμάνα, κυκλοφορεί μάλιστα με μαντήλα και φυσικά η ίδια είναι κατά του αλκοόλ.

Όμως πιστεύει ότι οι αλκοολικοί δεν πρέπει να εξοστρακίζονται. Αντιθέτως, πρέπει να μπουν στην παραγωγική διαδικασία και όταν πληρώνονται με μπύρες μένουν μακριά από τα βαριά αλκοολούχα ποτά.

Από την άλλη, οι συντηρητικοί του δημοτικού συμβουλίου του Άμστερνταμ θεωρούν το πρόγραμμα ως σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

Η βασική ιδέα πίσω από το πρόγραμμα, που αρχικά είχε ξεκινήσει από τον Καναδά, είναι όπως με τους ηρωινομανείς και τη μεθαδόνη ώστε να μένουν μακριά από τα βαριά ναρκωτικά.

Ο Ramon Smits που ανήκει στην ομάδα καθαριότητα του κ. Schiphorst λέει ότι κάποτε έπινε πάνω από ένα μπουκάλι ουίσκι ή ρούμι την ημέρα. Τώρα καταναλώνει πέντε κουτάκια μπύρα στη δουλειά και άλλα πέντε στον ελεύθερο χρόνο του. Όπως δηλώνει, το πρόγραμμα δεν τον έκανε μόνο να μειώσει σημαντικά το αλκοόλ, αλλά και να αυξήσει την αυτοεκτίμησή του.

Ο κ. Schiphorst λέει ότι άρχισε να πίνει στα μέσα της δεκαετίας του ’70 αφού βρήκε νεκρή στο σπίτι τη γυναίκα του, που ήταν έγκυος σε δίδυμα, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Έκτοτε μπαινοβγαίνει σε κλινικές και όπως λέει, «κάθε μέρα είναι ένας αγώνας».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/617499/adi-gia-mistho-pairnoun-bures/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply